„Nusikaltėlė Emilija“: šiuolaikinės nevilties ir nusikalstamumo drama

Filmas „Nusikaltėlė Emilija“ (originalus pavadinimas „Emily the Criminal“) pasakoja apie jauną moterį vardu Emilija, kuri dėl studentų paskolų ir sunkumų rasti darbą priversta imtis nelegalių veiklų. Režisieriaus John Patton Ford debiutinis filmas mums pateikia įtraukiančią istoriją apie desperaciją, kuri veda į tamsų pasaulį, kuriame Emilija, atlikėja Aubrey Plaza, iš pradžių yra nevykėlė, tačiau palaipsniui tampa nusikaltėle.

Kritikų vertinimai

„Nusikaltėlė Emilija“ sulaukė teigiamų atsiliepimų dėl savo įtemptos atmosferos ir Aubrey Plaza vaidybos. Filmas pasižymi ne tik trilerio elementais, bet ir socialine kritika, kurioje nagrinėjamos šiuolaikinės jaunimo problemos, tokios kaip skurdas ir neviltis, susiduriant su kapitalistinės visuomenės realijomis.

Pagrindinė tematika

Emilijos veikėja yra pavaizduota kaip moteris, kuri nesiliauja kovoti su sistemos neteisybėmis. Filmo veiksmas sukasi aplink „dummy shopping“ – prekybą vogtomis kreditinėmis kortelėmis, kurioje Emilija tampa vis drąsesnė ir rizikingesnė. Šis aspektas itin detaliai atskleidžiamas filme, kuris nevengia rodyti ir tamsesnių nusikalstamo pasaulio puslapio.

Apie filmą

Filmo „Nusikaltėlė Emilija“ veiksmas vyksta Los Andžele, JAV, o filmavimas truko 21 dieną. Režisierius ir scenaristas John Patton Ford pasitelkė savo patirtis su studentų paskolomis bei darbu restoranuose kaip pagrindinį įkvėpimo šaltinį.